Het ED-team

Apeldoorn-Brummen-Epe-Hattem-Heerder-Lochem-Voorst-Zutphen

Hi, mijn naam is Denise de Jonge en ik ben veruit de oudste van de ploeg šŸ˜Š Geboren en getogen in Rotterdam, maar woon en werk sinds 12 jaar in Lochem en omgeving. Naast ED ben ik coƶrdinator opbouwwerk en Jongerenwerk bij Stichting Welzijn Lochem.

Ik ben zelf geen ervaringsdeskundige, hoeft ook niet, daar heb ik de collegaā€™s voor, werk wel al heel lang met jongeren.

Sinds 1 juli 2017 mag ik de coƶrdinatie doen van TeamED16+ en ik doe dit samen met mijn maatje Ricardo, de senior ED

Omdat men ons steeds beter weet te vinden, en het inmiddels flink druk is, krijgen wij sinds kort hulp van de zeer ervaren andere ED's. Daar zijn we heel blij mee.

Samen zorgen we ervoor dat alle ED's hun werk goed kunnen doen. Alle EDā€™s zijn toppers, doen hun werk met hun hart, ik ben dan ook heel blij dat ik samen met deze ploeg mag werken.

En het werkt: ED maakt ECHT het verschil!

Mijn naam is George Wattimena, ik ben momenteel 45 jaar jong en ben bezig om te kunnen gaan werken als ervaringsdeskundige in de verslavingszorg. Na een ongeneeslijke ziekte te hebben gekregen en zodoende mijn werk fysiek niet meer aan te kunnen, wilde

ik nog wel iets voor de maatschappij kunnen betekenen.

Door mijn voormalige verslaving en klinische opname weet ik dat ik mensen kan helpen hen te behoeden voor de valkuilen in de wereld.

 

Zodoende ben ik bij Team Ed gekomen om ook jongeren te helpen te meer omdat ik zelf ook op een internaat heb gezeten en dus weet hoe het is ...Ik help inmiddels jongeren met plezier en het schenkt mij

veel plezier jongeren bij te staan bij alle hobbels die het leven brengt.

Mijn naam is Ricardo

 

Als ervaringsdeskundige ken ik de wereld van jongeren als geen ander.

Momenteel ben ik werkzaam als ervaringscoach en mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het bezoeken van instellingen om daar het werk van ervaringsdeskundigen te integreren. Daarnaast geef ik voorlichting, lezingen en coaching aan jongeren en hun ouders of verzorgers. Mijn expertise bestaat uit mijn kennis rondom criminaliteit, groepsdynamica en het herstelproces.

Mijn missie is het ondersteunen van jongeren die echt vastlopen in hun leven zodat ze op eigen kracht verder kunnen. En dat ze daarnaast stevig in hun schoenen en in de maatschappij staan. Ik ondersteun deze jongeren in hun herstelproces. Ik wil jongeren bewust maken van de keuzes waar ze voor staan en leer ze vaardigheden aan die ze nodig hebben om de juiste keuzes te maken zodat ze hier op latere leeftijd geen hinder van ondervinden. Indien nodig verwijs ik de jongeren door naar collega's, andere organisaties of werk ik samen met anderen voor de juiste zorg op maat.

 

Vanuit mijn eigen ervaringen ben ik in staat goed aan te sluiten bij de doelgroep om van daaruit samen met betrokkenen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Daarnaast probeer ik mogelijk negatieve ervaringen om te buigen naar positieve ervaringen. Ik beschik over een sterk analytisch vermogen en werk met name graag op het gebied van complexe problematiek. Ik heb een natuurlijk overwicht op jongeren en een rustige uitstraling. Door mijn eigen ervaringen van jongs af aan beschik ik over een grote dosis mensenkennis en een rustige uitstraling.

 

Ik ben ervan overtuigd dat ik van toegevoegde waarde kan zijn binnen de reguliere hulpverlening.

 

Hallo mijn naam is Francisco.

Ik ben al een Ed sinds begin van het project en met alle plezier en liefde doet ik dit. Ik ben sinds 3 jaar sterk in herstel dus clean en sober na een verslavings periode van 30 jaar. Zelf heb ik ook een problematische jeugd en opvoeding achter de rug, mede hierom juich ik dit project enorm toe. Daar mijn eigen ervaringen in te zetten en een maatje te zijn voor de jeugd en leeftijd genoten. Ik ben op dit moment werkzaam als vrijwilliger bij intactus en volg een opleiding voor methodische begeleider bij het theater levenskunst. Ook wil ik mij kwalificeren voor de opleiding van de LEON-ervaringsdeskundige. Ik ben een mensen mens. Ik ben nu 4j clean en sober en dit nieuwe leven bevalt mij reuze en dit gun ik een ieder die het ook nodig heeft.

Ik ben Arvin, kom uit Apeldoorn, 31 jaar en lid geworden van Team ED omdat ik het initiatief erg mooi vind! Toegankelijk en voor iedereen beschikbaar die voor kleine en/of grotere vraagstukken hulp wil krijgen op gelijkwaardig niveau.

Hallo! Ik ben Sharon, 35 jaar en werk voor Team Ed als Ervaringsdeskundige. Met mijn veelzijdige achtergrond en een rugtas vol met levenservaring, wil ik jongeren bereiken en ondersteunen om zo hun eigen weg te vinden in deze maatschappij. Samen Sta Je Sterker!!!

Olla, ik ben Willemijn, 23 jaar jong. Ik werk bij team ED omdat ik jongeren wil helpen, ik heb in mijn verleden veel meegemaakt, en (bijna) niemand begreep mij echt. Hierdoor hield ik alles voor mijzelf, en sloot ik mijn emoties heel erg af waardoor anderen ook nooit zagen dat er iets met mij aan de hand was. Doordat ik dit deed heb ik nooit echt veel/goede hulp gekregen, en heb ik mijn eigen boontjes zelf moeten doppen. Hier heb ik veel van geleerd maar het was ook erg zwaar. Ik hoop door naast jongeren te kunnen staan, ze hiermee te kunnen helpen om samen naar oplossingen te zoeken

Hallo ik ben Duncan van koot en ik ben 21 jaar en ik kom uit Apeldoorn

 

Ik zit bij team ed omdat ik een verleden heb met drank en drugs. Ik ben nu 3 jaar clean en wil mensen helpen om niet dezelfde fout te maken die ik heb gemaakt, en daarom wil ik een steentje bij dragen in de maatscheppij en voor de jongeren om ze op goede pad tehouden.

Mijn naam is Ludo Janssen, ik ben 47 jaar, vader van een zoon (Thimo 13 jaar). Mijn verslavingsverleden duurde al met al pakweg 33 jaar. Ik ben op mijn 12e jaar (zomer 1983) begonnen met de heroĆÆne, en op laatst van mijn gebruik was ik een doorgewinterde poli gebruiker.( heroĆÆne, cocaĆÆne ,tabletten , alcohol, speed, GHB, enz.) Ik heb eerdere ambulante opnames gehad, waaronder een opname in een therapeutische gemeenschap in 1992.

Ben ook trots dat ik met mijn ervaringen onderdeel mag uit maken bij team ED.

Haai, mijn naam is Dennis van Ruitenbeek

 

ik ben al sinds begin van Team-ED bij deze fantastische groep

en wil graag mijn ervaring met zorginstellingen (10 jaar totaal) delen, zo dat de jongeren van tegenwoordig een beeld hebben van hoe wij het destijds hebben gedaan.

 

Ik ben ook de website beheerder van Team-Ed en heel blij dat ik deel mag uitmaken van dit project!

Hallo!

Ik ben Lisa, 31 jaar, geboren en getogen in het mooie Limburg en mama van een kleine jongeman!

Al op jonge leeftijd maakte ik de nodige dingen mee, waardoor ik terecht kwam in de wereld van hulpverlening. Dit werd uiteindelijk een nogal problematische geschiedenis, waarin ik me tegen alles en iedereen afzette. Ruim 2 jaar geleden bereikte ik echter een nieuw dieptepunt, waardoor ik de stap heb genomen om het verleden achter me te laten. Zodoende ben ik toen verhuist naar Apeldoorn.

Tegenwoordig mag ik me ervaringsdeskundige noemen op het gebied van zowel de verslavingszorg als de ggz.

Daarnaast ben ik in 2015 afgestudeerd als Social Worker, richting maatschappelijk werk, met een aantekening als ggz-agoog.

Via via ben ik in contact gekomen met teamED en ik wist meteen dat dit iets was waar ik me voor wilde inzetten. Prachtig initiatief en hoe clichƩ het ook klinkt, eindelijk een kans om jongeren zoals ik te helpen.

Naast teamED werk ik ook als vrijwilliger op een paardenstal, maar in de toekomst hoop ik als hulpverlener aan de slag te gaan.

Meer Info?

06-27076870

Volg ons ook op Social Media